AVOCAT ACCIDENTE DE MUNCĂ

Accidentul de muncă reprezintă vatamarea violenta a organismului, precum si intoxicatia acuta profesionala, care au loc in timpul procesului de munca sau in indeplinirea indatoririlor de serviciu si care provoaca incapacitate temporara de munca de cel putin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces.

Un avocat specializat în accidente de muncă poate fi de mare ajutor în multe privințe atunci când sunteți implicat într-un astfel de incident.

Avem cunoștințe și experiență în domeniul dreptului muncii și al asigurărilor sociale, astfel încât să putem oferi o evaluare realistă a situației dumneavoastră și să vă consiliem în mod corespunzător în procesul de obținere a despăgubirilor.

Conform art. 7 din Legea nr. 319/2006 „In cadrul responsabilitatilor sale, angajatorul are obligatia sa ia masurile necesare pentru:
a) asigurarea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor;
b) prevenirea riscurilor profesionale;
c) informarea si instruirea lucratorilor;
d) asigurarea cadrului organizatoric si a mijloacelor necesare securitatii si sanatatii in munca.”
Dacă ați fost implicat într-un accidente de muncă, iar angajatorul nu și-a respectat propriile obligații în domeniul securității și sănătății în muncă aveți dreptul la daune materiale și daune morale pentru reparare prejudiciului suferit.

  • CINE POATE OBŢINE DESPĂGUBIRI ÎN CAZUL UNUI ACCIDENT DE MUNCĂ

Accident de muncă rezultat cu vătămare corporală – pot obține despăgubiri persoanele care au suferit o vătămare din cauza unui accident de muncă și care nu sunt culpabile de producerea acestuia.
Accident de muncă rezultat cu deces – pot obține despăgubiri rudele persoanei decedate precum copii, părinți, bunuri, frați etc.

 

  • DESPĂGUBIRI ACCIDENTE DE MUNCĂ

Daunele morale acoperă prejudiciul suferit de o persoana ca urmare a atingerii aduse drepturilor sale personale nepatrimoniale precum dreptul la viață, sănătate, integritate fizică și psihică, dreptul la demnitate, dreptul la viață privată, libertatea de conștiință, creația științifică, artistică, literară sau tehnică ca urmare a restrângerii posibilităților de viață familială si socială sau ca urmare a provocarii unei suferinte morale (ex. moartea unei persoane apropiate).

Scopul acordării daunelor morale constă în realizarea, în primul rând, a unei satisfacţii morale pentru suferinţe de acelaşi ordin, iar nu a unei satisfacţii patrimoniale.

Prejudiciul moral, consecinţă negativă nesusceptibilă de evaluare pecuniară, care rezultă din lezarea unui drept sau interes nepatrimonial, este măsurat cu oarecare relativitate, ce ţine de persoana şi poziţia socială a reclamantului, de consecinţele negative suferite pe plan fizic şi psihic, de importanţa valorilor morale lezate şi intensitatea cu care au fost percepute consecinţele vătămării.

Faţă de această situaţie, judecătorul dispune de o mare marjă de apreciere, stabilind suma ce trebuie plătită persoanei lezate.

Daunele materiale acoperă prejudicul material suferit de o persoana sau membri de familie ai persoanei care a fost victima acidentului de muncă. Intră în categoria daunelor materiale cheltuielile cu spitalizarea, cu funeraliile, cu recuperarea medicală, prejudiciile generate incapacitatea totală sau parțială de muncă.

Spre deosebire de daunele morale, care nu au o întindere anume determinată și sunt cuantificate de instanță în raport de criteriile subiective anterior amintite, daunele materiale vor fi acordate numai în măsura probării prejudiciului material suferit.

Cu alte cuvinte, toate cheltuielile cauzate de vătămarea corporală sau decesul unui membru de familie vor trebui probate prin chitanțe, bonuri fiscale, facturi fiscale sau orice alte documente care să ateste efectuarea efectivă a respectivelor cheltuieli.

 

  • CUM VĂ PUTEM AJUTA ÎN SITUAȚIA UNUI ACCIDENT DE MUNCĂ

Evaluarea cazului – va putem evalua cazul pentru a determina dacă există o bază pentru o reclamație de malpraxis. Vom examina documentele medicale, vom discuta cu dumneavoastră intervieva pacientul și vom aduna informații relevante despre evenimentul în cauză.

Analiza dispozițiilor legale aplicabile: suntem familiarizați cu legile și reglementările care reglementează domeniul medical și vom analiza dacă practica medicală a fost conformă procedurile legale.

Rezolvarea conflictului –vă putem ajuta la soluționarea conflictului fără a fi nevoie să se ajungă în instanță. Putem negocia cu părțile implicate pentru a obține o rezolvare pe cale amiabilă a problemei;

Reprezentarea în instanță – În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere amiabilă, în calitate de avocați cu vastă experiență în litigii de malpraxis va reprezentăm în instanța de judecată unde vom prezenta dovezi și argumente pentru a susține cazul pacientului, obținând o compensație justă și echitabilă pentru vătămarea suferită.

Lupașcu Law Office este un cabinet de avocatură situat în București, care oferă asistență, reprezentare juridică și consultanță în mai multe arii de practică având o vastă experiență în interpreterea informațiilor complexe și să găsirea de soluții adecvate pentru problemele legale cu care se confruntă clienții săi. Pentru mai multe informații putem fi contactați la adresa de telefon 0740.233.104 ori la adresa de e-mail office@lupașculaw.ro