Asistență și reprezentare juridică legate de insolvență, reorganizare sau faliment – Avocat insolvență și faliment

Lupașcu Law Office este un cabinet de avocat specializat în insolvență și faliment care asigură asistență și reprezentare juridică în toate aspectele legate de insolvență, reorganizare și faliment.

Asistența și reprezentarea juridică din partea unui avocat specializat în probleme de insolvență și faliment va asigura, atât pentru debitor, cât și pentru creditori identificarea unor soluții optime pentru mai buna realizare a interesului propriu în cadrul procedurii.

Insolvența este o procedură complexă care implică parcurgerea perioadei de observație, a perioadei de reorganizare, și, după caz, fie direct, fie după eșuarea planului de reorganizare, parcurgerea procedurii falimentului.

Toate cele 3 etape se desfășoară sub controlul/supravegherea practicianului în insolvență și a creditorilor înscriși la masa credală, iar aspectele ce vizează legalitatea procedurii sunt verificate de către judecătorul sindic.

Administratorul judiciar va depune lunar un raport cuprinzând descrierea modului în care şi-a îndeplinit atribuțiile, inclusiv cele legate de urmărirea operaţiunilor efectuate în baza avizului prealabil, justificarea cheltuielilor efectuate cu administrarea procedurii sau a altor cheltuieli efectuate din fondurile existente în averea debitorului, precum şi, dacă este cazul, stadiul efectuării inventarierii.

La fiecare 120 de zile, judecătorul-sindic va analiza și se va pronunța asupra stadiului continuării procedurii, printr-o rezoluție, prin care va putea pune în sarcina administratorului judiciar anumite măsuri şi va acorda un termen administrativ de control.

Așadar, procedura de insolvență implică atât pentru debitor, cât și pentru creditori o procedură desfășurată în fața judecătorului sindic în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 85/2014.

Printre cele mai importante cereri date de dispozițiile Legii nr. 85/2014 în competența judecătorului sindic sunt:

  • judecarea contestației debitorului împotriva cererii introductive a creditorilor pentru începerea procedurii
  • judecarea opoziției creditorilor la deschiderea procedurii;
  • înlocuirea, pentru motive temeinice, prin încheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, potrivit prevederilor art. 57 alin. (4);
  • judecarea cererilor de a i se ridica debitorului dreptul de a-şi mai conduce activitatea;
  • judecarea cererilor de atragere a răspunderii membrilor organelor de conducere care au contribuit la ajungerea debitorului în insolvență, potrivit art. 169, sau sesizarea organelor de urmărire penală atunci când există date cu privire la săvârșirea unei infracțiuni;
  • judecarea acțiunilor introduse de administratorul judiciar sau de lichidatorul judiciar pentru anularea unor acte ori operațiuni frauduloase, potrivit prevederilor art. 117-122 şi a acțiunilor în nulitatea plăților sau operațiunilor efectuate de către debitor, fără drept, după deschiderea procedurii;
  • judecarea contestațiilor debitorului, ale comitetului creditorilor sau ale oricărei persoane interesate împotriva măsurilor luate de administratorul judiciar ori de lichidatorul judiciar;
  • confirmarea planului de reorganizare, după votarea lui de către creditori;
  • soluționarea cererii administratorului judiciar sau a creditorilor de întrerupere a procedurii de reorganizare judiciară şi de intrare în faliment;
  • soluționarea contestațiilor formulate la rapoartele administratorului judiciar sau ale lichidatorului judiciar;

Procedura de insolvență desfășurată în fața judecătorului sindic implică anumite particularități și caracteristici specifice, care derogă de la regulile unui proceduri judiciare obișnuite.

Fie ca sunteți creditor sau debitor, pentru o corectă înțelegere a mecanismelor procedurii insolvenței și pentru a vă spori șansele de succes se impune contractarea serviciilor unui avocat specializat în insolvență și faliment.

Lupașcu Law Office a reprezentat cu succes atât debitori cât și creditori într-o gama variată de probleme ce vizează procedura insolvenței și a falimentului.

Lupașcu Law Office este un cabinet de avocatură situat în București, care oferă asistență, reprezentare juridică și consultanță în materie de insolvență și faliment, având o vastă experiență în interpretarea informațiilor complexe și să găsirea de soluții adecvate pentru problemele legale cu care se confruntă clienții săi. Pentru mai multe informații putem fi contactați la adresa de telefon 0740.233.104 ori la adresa de e-mail office@lupașculaw.ro.